Pelerinaj Bucuresti- Moastele Sfintei Imparatese Elena
Pelerinaje
Pelerinaj Bucuresti- Moastele Sfintei Imparatese Elena






Plecarea din Vatra Dornei in jurul orei 5:00- sediul Sincarom.
Vom merge la Catedrala Patriarhala pentru a ne inchina la sfintele moaste ale Imparatesei Elena, mama Imparatului Constantin cel Mare, aduse pentru prima data in Romania, din Venetia.
Dupa inchinare ne vom indrepta spre cazare 3*. Dimineata micul dejun inclus.
A doua zi vom vizita:
* Manastirea Antim este una dintre vechile si frumoasele manastiri ortodoxe din Bucuresti. Manastirea vrednicului mitropolit martir Antim Ivireanul a fost construita nu departe de Catedrala Patriarhala.
* Manastirea Radu Voda a fost ctitorită de voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) pentru a multumi lui Dumnezeu ca i-a daruit victoria in lupta pe care a dat-o pe aceste locuri. Manastirea poarta numele celui de-al doilea ctitor, Radu Voievod, cel care a rezidit-o dupa ce a fost arsa din temelii de turcii lui Sinan Pasa.
* Manastirea Cernica- la cativa kilometri de Bucuresti, in locuri in care padurea a format în trecutul indepartat un masiv forestier imens, vechiul codru al Vlasiei, se ridica, acest locas de spiritualitate, monument istoric de cultura si arta veche. Incantat de frumusetea salbatica a acestor locuri si de valoarea lor strategica, marele vornic Cernica Stirbei a infiintat în 1603 un schit de monahi care mai tarziu ii va purta numele.
* Manastirea Plumbuita- monument de arhitectura din secolele al XVI-lea si al XVII-lea. Manastirea devine un monument de referinta pentru istoria culturala a Bucurestiului, incepand de la sfarsitul secolului al XVI-lea. In 1573, se infiinteaza aici prima tiparnita din Bucuresti.
* Palatul Parlamentului- este probabil cea mai cunoscuta cladire din Bucuresti, astfel ca majoritatea turistilor o pun in capul listei cu locurile pe care vor sa le viziteze în Capitala.
* Muzeul National Cotroceni- este amenajat in cadrul unui monument istoric reprezentativ pentru arhitectura romanească de la sfarsitul secolului al XIX-lea, palatul regal Cotroceni, care a integrat remarcabil o parte din arhitectura medievala a manastirii ctitorite de domnul Tarii Romanesti, Serban Cantacuzino, catre finele veacului al XVII-lea.
Vom continua traseul spre Brasov- cazare in zona pensiune 3* cu mic dejun
* Manastirea Sinaia, 1690 - Ctitoria Marelui Spatar Mihai Cantacuzino, situata in orasul Sinaia, judetul
Prahova, aproape de Castelul Peles.
* Castelul Pelisor a fost deschis publicului vizitator in februarie 1993. Muzeul, cu o valoare inestimabila, ce cuprinde o valenta istorica, o alta memorialistica si una artistica, constituie o importanta componenta a zestrei culturale a poporului roman.
* Lacul Sfanta Ana- una dintre cele mai importante atractii naturale ale Tinutului Secuiesc, este unicul lac vulcanic din Romania format pe fundul craterului unui vulcan stins.
* Manastirea Sfantul Prooroc Ilie- Toplita
Durata excursiei:
- 3 zile;
Informatii de interes general:
- Se va achita integral in momentul inscrierii!
Servicii incluse:
- - Transport microbus sau autocar clasificat
- - cazare doua nopti pensiune/ hotel 3* cu mic dejun
Anularea rezervarii:
- ;
Alte mentiuni:
- SERVICII NEINCLUSE: - Intrarea la Muzeul National Cotroceni: 40 lei/ adult; 20 lei/ pensionar; Palatul Parlamentului: 60 lei/ pers ; Castelul Pelisor: 30 lei/ pers
- - mesele principale